romanian flag 1project logoztlem

Nu ești singur

Viața unui imigrant în Irlanda nu este ușoară. Dificultățile includ un nou mediu, o nouă cultură, o nouă limbă și stres în procesul începerii unei vieți noi într-o altă țară.

Cei mai mulți oameni răspund bine la aceste schimbări, sunt însă și oameni care nu pot face față cu ușurință provocărilor vieții de zi cu zi. Un astfel de stres include aspecte sociale, fizice și mentale.

Sentimentele de izolare, de a fi diferit și o stimă de sine scăzută pot duce la tristețe, nostalgie, alienare, dar și depresie și dependență. În plus, avem de-a face cu o Pandemie din martie 2020, iar lumea din jurul nostru a început să se schimbe brusc în doar câteva săptămâni.

Cu toții am fost nevoiți să ne autoizolăm și să ne limităm mișcările și interacțiunile sociale. De cele mai multe ori, astfel de restricții poate au fost însoțite de stres, incertitudine, frică, dispoziție sufletească scăzută, neputință. Frica de ceea ce ne v-a aduce viitorul, gândurile de trecere, frica de moarte și preocuparea pentru familia din străinătate s au strecurat în viața noastră.

Toate aceste sentimente pot duce la dezvoltarea dependențelor, ceee ce ne și confirmă date statistice recente.

La Together-Razem, problema jocurilor de noroc problematice și a altor dependențe a fost identificată cu ajutorul U-Clinic. Din martie 2020, când lumea așa cum o știam s-a schimbat, am operat de la distanță (online) și am observat o creștere semnificativă a dependenței.

Ajutarea oamenilor de la distanță poate nu este cea mai bună soluție pe termen lung, continuăm să ne imbunătățim serviciile și am reușit să ne sporim acoperirea pe întreg teritorul Irlandei. În acest fel, putem ajunge la oricine ar putea avea nevoie de consiliere profesională.

Știm bine cât de important este să putem vorbi cu cineva despre provocările noastre în limba noastră maternă, mai ales în aceste momente dificile, să vorbim cu cineva care ne cunoaște cultura și care se va ocupa profesional de problemele noastre.

Din mai 2021, datorită sprijinului financiar oferit de Gambling Trust, am început să lucrăm la un nou proiect intitulat "Nu ești singur". Împreună cu Comunitatea Românilor din Irlanda, oferim acum acces imigranților polonezi și români la sesiuni gratuite de consiliere.”


Oferta noastra

Parteneri